Culturele Ontmoetingsplek

Circulair interieur met hergebruik

De opdracht;

Een interieurconcept bedenken met gerecyclede meubels en hergebruikte [rest]materialen voor de kromme haan in Bunnik. Herbestemming van een landelijk gelegen schuur naar een creatieve hotspot, een ontmoetingsplek voor jong en oud waar diverse creatieve en culturele activiteiten worden georganiseerd. Het uitgangspunt voor het interieur concept was een uiterste flexibel en modulair interieurconcept waarmee de ruimte geschikt werd van schilderworkshops tot theatervoorstelling. Daarnaast diende het interieur tot stand te kunnen worden gebracht met een minimaal budget en uitgevoerd met een team van vrijwilligers. Het interieurconcept is gebaseerd op het op creatieve wijze hergebruiken van bestaande meubels uit de ‘schuur’. Recyclen, upcyclen en paint till you faint vormen de basis voor het totale interieur ontwerp . Een project van verbinden, van spullen maar ook van mensen die allemaal het doel hebben om een feel good interieur tot stand te brengen waar men elkaar op vrije en ontspannen wijze kan ontmoeten en mee wil doen aan creatieve activiteiten. De meubels en rekwisieten vormen het decor waarmee steeds weer andere verhalen vertelt kunnen worden door ze steeds op een andere wijze neer te zetten. In kleine huiselijke settings voor een spelletjesavond tot zaal voor een toneelvoorstelling waarbij de meubels op het podium weer een heel ander decor kunnen vormen. Het staat de gebruiker van de ruimte vrij om zijn of haar eigen opstelling te bedenken en creatief om te gaan met datgene wat er in de ruimte staat. Kortom, iedereen wordt met dit creatieve interieur ontwerp uitgedaagd een eigen verhaal te improviseren en ruimte te geven aan creativiteit. En dat is nu ook precies het doel van deze culturele en kunstzinnige ontmoetingsplek. Ka-at-work maakte het interieur ontwerp en verzorgde de begeleiding van ontwerp naar realisatie.